fredag den 14. september 2012

1000 øer-dressing ala Meyer

Her som lovet opskriften på den lækre thousand Island dressing, vi fik til salaten i aften. Jeg skriver den sådan, som jeg lavede den.

Thousand Island dressing:
150 g økologisk pastasauce (eller bare flåede, hakkede tomater), 1 hk løg, 2 fed hvidløg, et par drys chilipulver, saft af 1 citron, 100 g syltede eller bagte peberfrugter,
½ dl finthk agurkesalat, 2 spsk HP sauce, 1-2 tsk Sukrin+, salt og peber.

Tomater, løg, hvidløg, chili og citronsaft koges op i en lille gryde. Kog ca 10 minutter, til det meste af væsken er kogt ind. Tilsæt hakkede peberfrugter de sidste minutter af kogetiden.
Hæld i en skål og lad afkøle helt i køleskabet.
Blend blandningen med en stavblender (smag og behag). Tilsæt de sidste ingredienser og rør godt, til du har en jævn "kompot".

Inden servering røres en passende mængde kompot ud i creme fraiche. Afhængigt af smagsløg og fedtprocenten, kan man tilsætte lidt mayonaise sammen med også.

Kompotten opbevarer jeg i et syltetøjsglas på køl, her holder den sig fint et par uger. Alternativt, er jeg sikker på, den også fint kunne portions fryses, så man kun tager det op, man skal bruge.

Smager godt til det aller meste! Selvfølgelig først og fremmest til salat, men også som dip til grøntsager ifm et mellemmåltid, ovenpå pizza, i sandwich etc...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar